17 Kasım 2015 Salı

KREP VE MİSAFİR KAHVALTIMIZ


MALZEMELER 
  • İki tane yumurta
  • İki su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un (tam dolu olacak)
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Genişçe bir kabın içine, yumurta, süt, su ve zeytin yağını koyarak karıştırarak çırpın.
Üzerine tuzu da ilave ederek karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
Akışkan bir krep hamuru elde edene kadar çırparak karıştırın.
Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok az yağ döküp kızdırın.
Üzerine bir kepçe krep karışımından döküp, tavayı sağa sola hızla çevirin.
Krep hamurunun tüm tavaya eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Bunu yaparken elinizi çabuk tutmanız gerekir.
Aksi taktirde kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir.
Krepin alt tarafı piştikten sonra üst tarafını çevrin.
Zevkinize göre krebinizi az ya da çok pişirmek sizin tercihinize bağlı...

1 yorum:

kapyakala dedi ki...

Krep çok zengin bir şekilde sunum yapmaya müsait. Bu nedenle kahvaltıda sıklıkla yer verdiğim bir yiyecek. Çocuklarda yetişkinlerde her şekilde yemelere doyamıyorlar.