19 Nisan 2013 Cuma

BROWNİ KURABİYE




Geçtiğimiz günlerde Kurscanlarımla çok güzel bir geçirdik, evime ilk kez geldiler. Daha önce Esma cığımda yediğim ve tadına bayıldığım browni kurabiyeden yaptım. Çok güzel bir kurabiye herkese ısrarla tavsiye ederim. Arkadaşım ganaj yapmış ben çikolata sos ve hindistan cevizi ile taçlandırdım üzerini...



Malzemeler:




•1 adet margarin - 250 gram (oda sıcaklığında)

•2 adet yumurta

•1 çay bardağı sıvı yağ

•2 kahve fincanı toz şeker

•50 gr kakao (4 tepeleme yemek kaşığı)

•1 paket vanilya

•1 paket kabartma tozu

•Aldığı kadar un (2.5 su bardağıyla başlayın)

Şerbeti:

•1 su bardağı süt

•1 su bardağı toz şeker (1-2 parmak eksik)

Çikolata Sos

2 su bardağı süt, çikolata sos

Yapılışı:



•Kurabiye malzemelerini bir kaba alıp karıştırın.

•Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğurun.

•Kulak memesi kıvamına gelince yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.

•170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.

•Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.

•Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.

•Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir kaba sıralayın.

•Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.

•Kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.

•Ocaktan alıp, içine çikolatayı kırarak koyun. İyice erimesini sağlayın.

•Soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın.

•Kurabiyeler ılınınca, üzerine birer tatlı kaşığı çikolata sosdan koyun
•Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

AFİYET OLSUN :)))


3 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok lezzetli bir kurabiye çok severim.Harika gözüküyor,ellerine sağlık.

Yemek Tarifleri dedi ki...

Browni kurabiye tarifin için teşekkürler. Sevgiler.

Esma Ercengiz dedi ki...

Bak bunu kaçırmışım. Çok mutlu oldum paylaşımlarını görünce.
Ağız tadıyla, sevdiklerinle afiyet olsun..