Arkadaşlar hepinize iyi haftalar diliyorum.Arşivimde olan zeytinyağlı sarma tarifiyle Defne arkadaşımın devam ettiği Porselen Çay Etkinlikleri 14'e katılmak istiyorum.Tarif Sevgili Portakal Ağacına ait ben değişiklik yapmadan aktarıyorum ama ben küçük değişiklikler yaptım...Hepinize afiyet olsun...
MALZEMELER
4-5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
4-5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
HAZIRLANMASI
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun...
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun...
20 yorum:
serimmm ne güselsarmışsın kıss ölee..
ellerine saglık canım arkadaşım.çok leziz görünüyor.kocaman sevgiler
ellerine sağlık canım böcüğüm en sevdiğimmmmm şey :) bana ayır tamammı
Canlarım çok teşekkürler, sizin gözleriniz arkadaşınızın sarmasını güzel gördüğü için öyle görünüyor size...Dileğim tabiki ayırırım gel canım, sana ellerimle sararım...Öpüyorum sizi...
selam arkadaşım...sarmalar süpperrrrrrrr...gözlerim kocaman oldu çok severim sarmayı:)))))eline saglık canım...sevgilerimle...
Canım uğur böceğim , :)) şarkı gibi oldu. uç uç böceğim :)
nefis olmuş sarmalar. ağzım sulandı. Öyle aç hissettim ki kendimi koca bir tencereyi mideme indirebilirim :))
Sevgiler en kocamanından
www.misssgibi.com
tarif yayında canım.sağolasın.sevgiler..
cok severim masallah kalem gibi sarmisin
ellerine saglik
Günlerdir deli gibi sarma yemek istiyordum:) Ama yapmak zor geliyordu. Sonra canım annem geldi koydum yaprakları önüne:)
Ohh şimdi aklıma geldi gidim yiyim biraz:)
Ellerine sağlık canım,hayırlı günler
Olsa da yesek löpür löpür etsek mmm ellerine sağlık :))
Sevgiler...
En sevdiğim şey bu benim yaaa
Süper
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Ah ben dayanamam sarmaya, direk tabağı alıp gitsem:)) Sakıncası yoktur umarım:))
Ellerine sağlık,
Sevgiler....
selamlar :))
ben geldim...
zeytinyagli sarman süper olmus, cok severim...
ellerine saglik canim.
hayirli günler aysel
sevmeyen yoktur sarmayı..nefis bir görüntü....
kalem gibi sarılmış..ellerine sağlık canım..harika görünüyor.....
Serim, canim mhhhhhhhhhh....nefis nefis canim bayilirim sarmaya.
Sevgilerimle Emine
bu sarmalara kimse hayır diyemez kalem gibi sarmışsınız sevmeyende yoktur herhalde ellerinize sağlık tek kelimeyle nefis olmuş canım sevgiler
ARkadasim eline saglik.Bayilirim sarmaya(sarmasi olmasa)hi hi:)
AY bayılırım sarmaya ben cancağızım, hepiciği ayrı güzel olmuş kalem gibii:))))
Ellerine sağlık böcüm,
Öpüyorum..
slm
hepsini yerim ben bunlarım ımmmmmmm
ellerine sağlık
sevgiler....
Canımm uğurböcem iyisin dimi
ellerine sağlık nefis görünüyor sarman.üşenmesemde bende yapsam bu aralar:)
sevgiyle kal
merhaba,
uğramana çok sevindim.ellerine sağlık.her şey çok nefis görünüyor.
Yorum Gönder